24 Temmuz 2013 Çarşamba

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ 2012 PROGRAMINA GÖRE, ANNE-BABALARA YÖNELİK UYUM HAFTASI ÇALIŞMALARI


Okul öncesi eğitimi 2012 programının, BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ AİLE DESTEK kitabında, 09 Eylül'den itibaren bir hafta boyunca yapacağımız uyum haftası çalışmaları belirtilmiş. 

Ankara'daki Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden Filiz TÜRKMENOĞLU ile yapmış olduğum telefon görüşmesine göre söylüyorum; programda yapılan bu değişiklik mevzuatta henüz değişmediğinden öğretmenler ders saatlerinin dışında yapmaları durumunda ek derslerini alamayacaklar. Bu yüzden de ANNE-BABALARA YÖNELİK UYUM ÇALIŞMALARI'nı yapabilen öğretmen Eylül ayı boyunca yapmaya çalışsın ya da birinci dönem boyunca yapabileceği belirtildi.

Uyum haftasında yapmak isteyen öğretmen arkadaşlar için de şöyle çözümleri olabilir; öğlenci olan öğretmen sabahtan yapabilir, öğlenden sonra da çocuklarla uyum çalışmaları yapabilir. Ya da başka bir çözüm yolu, siz ailelerle uyum çalışmaları yaparken zümreniz çocuklarla ilgilenebilir.

İlk hafta yapacağız diye hiç kimse kendini zorunlu hissetmesin. Her öğretmen okulunun koşullarına göre ailelere yönelik uyum çalışmalarını okul idaresiyle düzenleyebilir.

Yeterki yeni programımızı çok iyi okuyup özümleyelim ve de uygulayalım...


Anne-Babalara Yönelik Uyum Haftası Çalışmaları 

1.Gün
ü  Anne-babalara İdare ve Öğretmen Tarafından Okulun Tanıtımı- Rehberlik Sisteminin Tanıtımı -Ailelerden Beklentiler / Ailelerin Beklentileri- Uyum Haftası Etkinliklerinin Tanıtımı
ü  Aile Destek Programı 1. Oturum: “Okul Öncesi Eğitimin Önemi Amacı, Aile katılımı”

2.Gün
ü  Aile Destek Programı 2. Oturum: “Anne-Baba Tutumları ve Çocuğa Olası Etkileri”

3. Gün
ü  Aile Destek Programı 3. Oturum: “Olumlu Disiplin”

4.Gün
ü  Aile Destek Programı 4. Oturum: “Etkili İletişim”

5.Gün
ü  Aile Destek Programı 5. Oturum: “Çocukla Etkili Zaman Geçirme” konularından bahsedilecektir.




*Bu hafta içinde yapılan eğitim çalışmaları esnasında formların aileler tarafından doldurulmasının sağlanması önerilir.
















Hiç yorum yok: